RECEPT: Proteinové sušenky na povrchu křupavé a uvnitř vláčné
Dali byste si něco dobrého k vaší odpolední kávě, nebo vás zkrátka honí mlsná? Udělejte si jednoduché sušenky s nádechem kokosu a nebudete litovat!
Co budete potřebovat?
-
3 odměrky syrovátkového proteinu příchutě bílé čokolády, čokolády nebo vanilky
-
75 g kokosové mouky (pokud nemáte můžete nahradit hrubou moukou či mletými vločkami)
-
50 g strouhaného kokosu
-
hrst libovolných rozmixovaných ořechů na mouku (v receptu jsou použité kešu oříšky)
-
půl lžičky jedlé sody
-
1 vejce
-
75 g kokosového nebo mandlového mléka
-
hrst kousků vysokoprocentní čokolády (lze nahradit jakoukoliv čokoládou, jak kdo má rád)
Postup přípravy
-
Předehřejte si troubu na 170 °C.
-
Ve větší míse smíchejte syrovátkový protein, kokosovou mouku, strouhaný kokos, rozmixované ořechy, jedlou sodu, vejce a mléko.
-
Následně do vzniklého těsta opatrně vmíchejte kousky čokolády.
-
Z těsta si vytvořte 14 kuliček, které naskládejte na plech.
-
Kuličky pak opatrně stlačte do placky (na pomoc lze využít skleničku).
-
Nechte péct po dobu 17 minut, tak aby byly sušenky ve středu měkké!
-
Máte hotovo!